Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Σκωτσέζικο ντους στους...υπουργούς!

ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Σε σκωτσέζικο ντους υπέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου τους υπουργούς του, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Στην αρχή είπε ότι παρά το ότι είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, «συνεχίζουμε το έργο μας με ένταση και επιμονή».

Στη συνέχεια, αναγνωρίζοντας ότι οι υπουργοί έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο, όχι μόνο αναγνώρισε το δικαίωμά τους στις διακοπές, αλλά και απαίτησε να το κάνουν πράξη. «Κάποιες μέρες ξεκούρασης», είπε, «είναι απαραίτητες και όχι απλώς τις συνιστώ, αλλά τις απαιτώ από όλους σας χωρίς ενοχές».
Η «παραχώρηση» από πλευράς πρωθυπουργού, δεν ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Όπως είπε «είναι προϋπόθεση για τις επόμενες μάχες που θα δώσουμε». Και να, μεν, οι υπουργοί θα κάνουν τις διακοπές τους, αλλά, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου «δεν σημαίνει ότι θα ξεχαστούμε στις διακοπές».

Έχουμε, είπε, έναν μαραθώνιο μπροστά μας που πρέπει να γίνει, ταυτόχρονα, ως σπριντ, «για να βγάλουμε την Ελλάδα πιο δυνατή από το τούνελ της πιο μεγάλης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών».

Και για όσους δεν κατάλαβαν, διευκρίνισε ότι στις μέρες των διακοπών, «μέριμνά μας πρέπει να είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κράτους… ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης, όπου κι αν βρίσκεται, αλλά και παράλληλα να αντιμετωπίζονται πιθανά έκτακτα φαινόμενα, όπως είναι οι πυρκαγιές»


i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: