Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Γαλάζιες αναταράξεις για Βατοπέδι και greek statistics

nooz.gr
Καζάνι που βράζει η ΝΔ με αιχμη την υπόθεση Γιάννη Αγγέλου και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και τα λεγόμενα greek statistics.

Την ίδια ώρα κύκλοι της Ρηγίλης πιέζουν τον Κώστα Καραμανλή να σπάσει τη σιωπή του καθώς θεωρούν ότι δεν μπορεί η ατμόσφαιρα να βαραίνει την νυν ηγεσία της Νεας Δημοκρατίας. Απ' την πλευρά τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή διεμήνυσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός "θα μιλήσει όταν το κρίνει ο ίδιος με γνώμονα, όπως πάντα, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης".

Μιλώντας στο Flash 96 o Παναγιώτης Ψωμιάδης εκτίμησε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει και τότε κάποιοι θα κρυφτούν και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της Ρηγίλης με τον Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ως μάρτυρα, στην προανακριτική για το Βατοπέδι, με την ιδιότητα του πρώην Υπουργού Πολιτισμού. Το μέλος της προανακριτικής Ευρυπίδης Στυλιανίδης ήταν οξύτατος:"Η Νέα Δημοκρατία σε δύο πορίσματα, έχει πλήρως τοποθετηθεί για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Από κει και πέρα, δεν θα ασχοληθεί με αστειότητες, που θέλουν να καλούνται, ως μάρτυρες, ακόμα και πρώην υπουργοί, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, για την δημιουργία εντυπώσεων", δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.


Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος σε δήλωσή του ζητεί την εξαίρεση του Ευριπίδη Στυλιανίδη από την προανακριτική και εκφράζει την ελπίδα, οι δηλώσεις του να μην τυγχάνουν της έγκρισης της ηγεσίας της Ν. Δημοκρατίας.Αίσθηση προκάλεσε δήλωση της βουλευτου της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή που χαρακτήρισε το Γιώργο Βουλγαράκη "πολιτικό ζόμπι"


Kόντρα για τα greek statistics
Αναταράξεις στη ΝΔ προκαλεί όμως και η διαβίβαση στη Βουλή της δικοκραφίας για τα παραποιημένα στοιχεία για το έλλειμμα, καθώς προέκυψαν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες γαλάζιων υπουργών στα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας. Ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έσπευσε σε ανακοίνωσή του να επισημάνει ότι τα στοιχεία που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών και στη Στατιστική Υπηρεσία ήταν πλήρη, ακριβή και διαφανή. Ωστόσο σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου σημειώνει ότι τα στοιχεία τού παρασχέθηκαν από τον τότε γ.γ. του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: