Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: "Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι αισθάνομαι"



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι αισθάνομαι, φέρνοντας στο μυαλό όλες τις μνήμες του Ολοκαυτώματος. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση για όλους μας, ότι πρέπει να προσέχουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας, για το καλό της ανθρωπότητας. Γιατί...



... όταν απειλείται ένα άτομο σε όλο τον πλανήτη, ή όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά του, παραβιάζονται τα δικαιώματα όλων μας.

Οφείλουμε να πούμε ποτέ ξανά στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, να πολεμήσουμε για ανοιχτές κοινωνίες, ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη για όλους. Έτσι βλέπουμε τις δημοκρατικές κοινωνίες. Έτσι βλέπουμε εμείς, οι Έλληνες, τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα, εξάλλου, είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Θα ήθελα, επίσης, να σας ευχαριστήσω για την τόσο ζωντανή περιγραφή της φοβερής βίας και της βαρβαρότητας που έζησαν οι Εβραίοι και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι, συνεχίζουμε να τονίζουμε και να τιμούμε την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας στη χώρα μου, την Ελλάδα, που έζησε επίσης τρομερές στιγμές κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Σας ευχαριστώ πολύ. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: