Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απών από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ.Βουδούρης

Διαφωνεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος


Αθήνα
Απών από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, θα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο ίδιος εκφράζει τη διαφωνία του με την διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισήχθη το νομοσχέδιο -πρόταση την οποία και δεν ψήφισε στην χθεσινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, κρίνοντας ως μη πειστικές τις εξηγήσεις, που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο καθένας κατανοεί ότι το πραγματικό κίνητρο δεν είναι να κερδηθούν οι λίγες μέρες που απαιτεί ένας πραγματικός κοινοβουλευτικός διάλογος, αλλά να αποφευχθούν οι πιθανές αναταραχές ακόμα και στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει.

Προσθέτει πως η ανησυχία αυτή είναι κατανοητή και πηγάζει πιθανώς από πραγματικές αιτίες, όμως - όπως τονίζει - «μια κοντόφθαλμη επιλογή διότι ευνουχίζει το διάλογο για θέματα που αφορούν σε ουσιαστικές δομικές αλλαγές, που ανατρέπουν παγιωμένες πολιτικές χρόνων».

Ο βουλευτής αναφέρει ακόμη πως η ουσία του νομοσχεδίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά με τον τρόπο αυτό δίνεται η εντύπωση ότι το ίδιο το υπουργείο αδυνατεί να στηρίξει την πολιτική που προτείνει.

Επίσης η κατ' επανάληψη χρήση της διάταξης περί «κατεπείγοντος» απαξιώνει την κοινοβουλευτική λειτουργία, σημειώνει.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει τέλος πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει οραματιστεί το πρωθυπουργός και αποσκοπούν σε ανατροπές της χρόνιας παθογένειας, απαιτείται να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς, παράλληλα όμως δηλώνει την πεποίθησή του ότι η αποτελεσματική εφαρμογή τους απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.

«Ναι» από τον Γ.Αμοιρίδη

«Θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο, η κριτική ήταν επί της διαδικασίας του κατεπείγοντος» διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm o Γιάννης Αμοιρίδης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «δεν μίλησα για έλλειμμα δημοκρατίας, αυτό που είπα είναι πως κορυφαία επιδίωξη πρέπει να είναι να προστατεύσουμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Επισήμανε ότι «ο ένας πυλώνας της δημοκρατίας είναι οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και ο δεύτερος είναι ο συνδικαλισμός, ο οποίος σήμερα αποδομείται από τα πρόσωπα, τεχνηέντως, πάντως δεν υπάρχει μία φωνή μέσα από το συνδικαλιστικό σύστημα, ώστε οι πολίτες να 'ακουμπάνε' πάνω στους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας». Κάλεσε μάλιστα, το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσει την κοινωνία και όχι τα πρόσωπα.

Ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε ότι «αν μπορούμε να πεισθούμε ως ΚΟ ότι το γρηγορότερο είναι το καλύτερο, το αποτέλεσμα είναι το ευνοϊκότερο για την κοινωνία - το να αιφνιδιαζόμαστε ευχάριστα, δεν πειράζει». Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει κάποιες διατάξεις που δεν είναι ευχάριστες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: