Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σαμαράς προς Παπανδρέου: Συναίνεση δε δίνω

Συναντήσεις πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς


http://img.protothema.gr/

Μία ώρα και δέκα λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που έχει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει πορεία γιατί «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση». Όπως είπε η ΝΔ ψήφισε μέσα σε ένα χρόνο, 33 νομοσχέδια της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος: «Έτσι και σήμερα, ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική. Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε!». Υπογράμμισε ωστόσο ότι συναίνεση δε δίνει, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει συνενοχή.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι δεν συζητήθηκαν εσωτερικά θέματα, όπως το πολυνομοσχέδιο, αλλά υπήρξε ενημέρωση για τη Σύνοδο Κορυφής και για τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη. Οπως είπε δεν συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο γιατί από πλευράς ΚΚΕ δεν υπάρχει «καμία συναίνεση και σε τίποτε. Θα τα πούμε στη Βουλη. Ο πραγματικός πόλεμος τωρα αρχίζει».

Ο Γ. Καρατζαφέρης από την πλευρά του δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ήμουν ο σημαιοφόρος της συναίνεσης, δεν μπορώ να είμαι ο νεκροθάφτης της κοινωνίας»..

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, καλώντας τον κ. Παπανδρέου «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Μετά τις επαφές που θα έχει ο Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν τα εξής νομοσχέδια:

Τα σχέδια νόμου για την "Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού" και την "Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις", του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον, από το υπουργικό συμβούλιο περνάει το σχέδιο νόμου για την "Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής", του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, καθώς επίσης και εκείνο για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις", του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδ. Λοβέρδου.

Ακόμη, θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή για την "Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: