Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο "ΧΟΡΟΣ" ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!


Ρεπορτάζ : Πέννυ Μπουλουτζά
(από την Καθημερινή)
Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων άρχισε χθες, με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, που καταγγέλλουν «βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με την...
κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού», έχουν εξαγγείλει για σήμερα τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. και συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν αύριο με την 24ωρη γενική απεργία και το μεγάλο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00 π.μ. Ξεχωριστή πορεία με συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν σήμερα στις 4.30 μ.μ. οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί. Ο χορός των κινητοποιήσεων άρχισε προχθές στον τομέα των μαζικών μεταφορών, ενώ απεργίες που θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή ξεκίνησαν χθες οι γιατροί του ΙΚΑ.
Ειδικότερα, στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και νομαρχίες, πολιτικοί μηχανικοί και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Σαρανταοκτάωρη απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι.
Κλειστά θα βρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα ιατρεία του ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, έχει προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 13–14 (χθες και σήμερα) και για τις 16–17 Δεκεμβρίου (Πέμπτη - Παρασκευή) και συμμετοχή στην αυριανή απεργία των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, με αιτήματα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και την ανανέωση των συμβάσεων γιατρών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικόδιοικητικό-παραϊατρικό προσωπικό συμμετέχουν στη γενική απεργία, ζητώντας «να μπει τέλος στην απαξίωση του ΕΣΥ». Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία καλούν τα μέλη τους ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας των φαρμακοποιών.
Τα σχολεία
Λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Στην αυριανή γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι πανεπιστημιακοί και διδάσκοντες στα ΤΕΙ.
Kλειστά από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. σήμερα και όλη την Τετάρτη θα είναι τα δικαστήρια της χώρας λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων. Στη αυριανή απεργία συμμετέχουν επίσης δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.
Δεμένα στα λιμάνια θα είναι αύριο όλα τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Τέλος, 24ωρη απεργία για αύριο και 48ωρη για την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο πραγματοποιούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: