Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργικό Συμβούλιο Πέντε κρίσιμα νομοσχέδια

Ο Δ.Ρέππας σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Την Τρίτη εγκρίνεται το «καυτό» νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών
Ο Δ.Ρέππας σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Την Τρίτη εγκρίνεται το «καυτό» νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών

Με αντικείμενο πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων το φλέγον για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και το σχέδιο νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, μετά τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από το πρωί με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει στις 14:30 η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν τα εξής νομοσχέδια:

Τα σχέδια νόμου για την «Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού» και την «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις», του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη.

Επιπλέον, από το Υπουργικό Συμβούλιο περνάει το σχέδιο νόμου για την «Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής» του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, καθώς επίσης και εκείνο για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρ. Λοβέρδου.

Ακόμη, θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή για την «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ 'σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών' και λοιπές διατάξεις».




Δεν υπάρχουν σχόλια: