Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: "ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ"


Με στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, είναι ανάγκη να ευθυγραμμιστούν οι μισθοί με την παραγωγικότητα. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος - Καν μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής...


Για το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είπε ότι βρίσκεται, σε γενικές γραμμές, σε σωστό δρόμο ωστόσο επισήμανε ότι δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθούν οι στόχοι.

«Περιορίζεται η δυνατότητα των ελέγχων»

«Το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο σε γενικές γραμμές», ανέφερε. «Τώρα, ενόψει του 2011, είναι δύσκολο ακόμη να επιτευχθούν οι στόχοι, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δαπάνες συνεχίζονται, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι, διότι το σύστημα είναι τέτοιο που περιορίζει την δυνατότητα των ελέγχων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια ύψους 110 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, επισήμανε ότι είναι επαρκή, ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό -θεωρητικά- να αλλάξει σε περίπτωση απρόβλεπτων εξελίξεων στην ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία.

Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει τελικά επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Όπως είπε, «σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο μετά την εφαρμογή του προγράμματος είναι αλήθεια ότι είναι μάλλον δυσχερές να αποπληρωθεί το δάνειο, οπότε ευθύς εξαρχής είχαμε μιλήσει για ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου». «Βλέπω ή τουλάχιστον ελπίζω και θεωρώ ότι τελικώς θα υπάρξει μία διευθέτηση», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: