Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Προβληματισμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Στρος Καν


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , το ύφος και ο τόνος της ομιλίας και των απαντήσεων του Ντομινίκ Στρος Καν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του με τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.
Ενδεικτική της δυσφορίας που προκάλεσαν οι ειρωνείες του επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν η αντίδραση του Μίμη Ανδρουλάκη , που μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA δήλωσε «δεν μου άρεσε καθόλου το ύφος του».
Την ενόχληση της για τους τόνους του Ντομινίκ Στρος Καν , δεν έκρυψε και η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών , πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, που ρώτησε τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τι άφησε πίσω του, το Ταμείο από τις πολιτικές που εφάρμοσε σε χώρες που προσέφυγαν στη βοήθεια του.
Μετα το πέρας της συνεδρίασης διάχυτος ήταν ο προβληματισμός, στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αν η παρουσία του επικεφαλής του ΔΝΤ, στην Αθήνα έκανε τελικα ζημιά στην κυβέρνηση, παρα την πρόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν , να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική και, να επιχειρήσει να πείσει για τις «αγαθές προθέσεις» του Ταμείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: