Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Υπόθεση Siemens: Παράταση έως τις 16/12 για εξέταση νέου υλικού


ΣΤΗΝ αποκρυπτογράφηση των «σκληρών δίσκων» της Siemens Ελλάς, που κατασχέθηκαν από το γραφείο της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, αλλά και του υλικού από δεδομένα που ελήφθησαν από τον κεντρικό επεξεργαστή κατά την πρόσφατη έφοδο της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ στα γραφεία της
εταιρίας, θα αφιερώσει το έργο της η Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό η επιτροπή παίρνει μία ακόμη παράταση ως τις 16 του μηνός για να καταθέσει το πόρισμά της. Η επιτροπή ασχολήθηκε με τα κεφάλαια: «συγκάλυψη από πλευράς Δικαιοσύνης του σκανδάλου» και «συστήματος ασφαλείας των Oλυμπιακών Aγώνων C4I».


Σήμερα και αύριο θα ολοκληρωθεί το κείμενο των πραγματικών περιστατικών με τις διορθώσεις που έχουν υποδείξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ από Δευτέρα θα αρχίσει η συζήτηση για τα πρόσωπα στα οποία θα αποδοθούν πολιτικές και ενδεχομένως και ενδείξεις ποινικών ευθυνών, προκειμένου να ζητηθεί η σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι οπωσδήποτε ελεγχόμενοι είναι πρώην υπουργοί που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη Siemens, θέση με την οποία φέρεται να συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να προβαίνουν ακόμη σε αποκαλύψεις ονομάτων.
express




Δεν υπάρχουν σχόλια: