Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

73% ναι στον φράχτη για τους λαθρομετανάστες

Γκάλοπ - Alco με βροντερά μηνύματα


http://img.protothema.gr/CE039B21853317FF34FF0F534E407E55.jpg
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης επιδοκιμάζει την απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας με τη δημιουργία φράχτη υψηλής ασφαλείας σε μήκος 12,5 χλμ. στην περιοχή του Εβρου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Alco», το 73% των ερωτηθέντων απάντησε πως συμφωνεί με τη δημιουργία του φράχτη, ενώ μόνο το 18% διαφωνεί. Είναι προφανές ότι η κοινωνία δεν συμμερίζεται τις αντιδράσεις που προήλθαν από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και από την Ε.Ε.

Το κέντρο της Αθήνας, πολλοί δήμοι της Αττικής κι ένα μεγάλο μέρος της Περιφέρειας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ασφάλειας και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής από την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών και απαιτεί περισσότερο αποτελεσματικές λύσεις. Είναι ενδεικτικό πως με την κατασκευή του φράχτη συμφωνούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς (64%).



63% να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα

Εκδηλη είναι η απογοήτευση των πολιτών για την οικονομία και η αγωνία τους για την επόμενη μέρα. Στην ερώτηση αν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, το 65% απαντά «όχι» και μόλις το 24% «ναι». Ακόμη και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μόνο το 39% εμφανίζεται αισιόδοξο για το μέλλον. Στην ερώτηση αν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι έτοιμοι να δεχθούν και νέα μέτρα λιτότητας ή νέους φόρους προκειμένου να βγούμε από την κρίση, το 75% απαντά «όχι» και μόνο το 21% «ναι». Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το «όχι» φτάνει στο 67%. Αντίθετα, οι πολίτες φαίνεται πως έχουν πειστεί για την ανάγκη να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Ετσι, το 63% θεωρεί σωστή την απόφαση και μόνο το 17% λανθασμένη. Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τους μηχανικούς και τους δικηγόρους και ακολουθούν οι φαρμακοποιοί και οι συμβολαιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: