Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Διάλογος πλέον μόνο στη Βουλή, απαντά στους φαρμακοποιούς ο Ανδρ.Λοβέρδος...



Την ώρα που οι φαρμακοποιοί δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζει μέσω του Βήματος της Κυριακής ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

«Τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, ούτε... τη χώρα ούτε τους φαρμακοποιούς. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή» τόνισε.

«Τα σημεία όπου συμφωνούσαμε, για τις εταιρείες φαρμακοποιών και την έκπτωση στις τιμές, παρέμειναν στο σχέδιο νόμου» δηλώνει ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί είναι πλέον αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, κατά πάσα πιθανότητα από την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου.

Στον Πειραιά ο ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία της περιοχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζει την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να ζητήσει Εξεταστική για τις σπατάλες στην Υγεία:

«Είμαι υποχρεωμένος, ασκώντας τις αρμοδιότητές μου, όποιες υποθέσεις εντοπίζω να τις παραπέμπω πειθαρχικά και ποινικά στη Δικαιοσύνη και αυτό ακριβώς κάνω.

» Δεν μου αρέσει πάντως να παριστάνω τον Ροβεσπιέρο και επ' αυτών δεν έχω κάνει δημόσιες τοποθετήσεις.

» Επειδή όμως στην Ελλάδα η μετριοπαθής στάση γεννά τις αντιδράσεις των αθλίων και των δημαγωγών αλλά και ορισμένες φορές εύλογα ερωτήματα σε σοβαρούς ανθρώπους, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα παραδώσω στη δημοσιότητα κατάλογο των υποθέσεων που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε οι παραβάσεις αφορούν το παρόν είτε το παρελθόν.»

Τέλος, εμφανίζεται επικριτικός σε όσους διακινούν σενάρια πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι συνειδητά ή ασυνείδητα, προκαλούν αποσταθεροποίηση της χώρας.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: