Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ακροδεξιών

Μικρής έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν δύο συλλήψεις και 13 προσαγωγές σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής, για να αποφύγουν τα δακρυγόνα, κατέφυγαν στο εσωτερικό του Ιερού Ναού και λίγο αργότερα αποχώρησαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής φορώντας κράνη και κρατώντας ξύλα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο, στην οδό Αχαρνών, όπου ήταν συγκεντρωμένα περισσότερα από 600 άτομα που συμμετείχαν νωρίτερα σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Οι τελευταίοι μετά από πορεία έφτασαν στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ωστόσο εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν την πλατεία, καθώς εκεί από νωρίς το πρωί βρίσκονταν κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπήρχε κίνδυνος επεισοδίων.

Επίσης εισαγγελέας που βρίσκονταν στο σημείο τους εξήγησε πως δεν μπορούσαν να πάνε στην πλατεία και να κάνουν τη συναυλία που είχαν προγραμματίσει για «λόγους ασφαλείας». Τελικά μετά από διαβουλεύσεις αποχώρησαν και μέσα από στενά της περιοχής κατέληξαν στην Ομόνοια όπου «διαλύθηκαν» νωρίς το απόγευμα ενώ λίγη ώρα μετά τα επεισόδια αποχώρησαν και όσοι βρίσκονταν στην πλατεία.

Σε επιφυλακή πάντως παραμένουν στη περιοχή αστυνομικές δυνάμεις।

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: