Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

''ΑΔΕΙΑΣΕ'' ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ


«Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη άποψη, μια συγκεκριμένη θέση. Δεν τίθεται φυσικά θέμα επιμήκυνσης αποπληρωμής του συνολικού χρέους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει σχετική θέση που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Πεταλωτής ξεκαθάρισε με τον πλέον ...
κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα (που ουσιαστικά παραπέμπει σε αναδιάρθρωση του χρέους), και αδειάζοντας για μία ακόμη φορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σημείωσε ότι ο κύριος Πάγκαλος εξέφρασε μια προσωπική πολιτική άποψη.
Το σημερινό μπρίφινγκ πάντως ήταν επεισοδιακό, καθώς η ωριαία καθυστέρηση του Γ. Πεταλωτή να προσέλθει στην αίθουσα του μπρίφινγκ προκάλεσε την ομαδική αποχώρηση-διαμαρτυρία των πολιτικών συντακτών που καλύπτουν την καθημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Πεταλωτής δεν τήρησε την καθιερωμένη και σεβαστή από όλους τους προκατόχους του διαδικασία, σύμφωνα με την οποία οι εκπρόσωποι Τύπου έκαναν την ενημέρωση στη μία μετά το μεσημέρι.
Ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης ξεπέρασε κάθε όριο, αφού εμφανίστηκε στο πρες ρουμ μετά τις 2.
Λίγο νωρίτερα, οι πολιτικοί συντάκτες αποφάσισαν να αποχωρήσουν θεωρώντας ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη διαδικασία της επίσημης ενημέρωσης.
Σε παλαιότερες και επίμονες επισημάνσεις των δημοσιογράφων ότι η καθυστέρηση στην ενημέρωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και στην ομαλή προετοιμασία των μεσημεριανών δελτίων ειδήσεων, τηλεοράσεων και ραδιοφωνικών σταθμών δεν είχαν δοθεί πειστικές απαντήσεις και υπήρχε συνεχώς η επίκληση περί πολύωρων συσκέψεων στο μέγαρο Μαξίμου.


Μόλις εμφανίστηκε στην αίθουσα του μπρίφινγκ ο κύριος Πεταλωτής βρήκε μόνο την ανταποκρίτρια του Reuters, η οποία και του υπέβαλε την ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση συμφωνεί με την άποψη του Θ. Πάγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: