Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Με σκληρή κριτική στη Ντ.Μπακογιάννη το «ναι» Καρατζαφέρη στη σύσταση Εξεταστικής για την Υγεία

Απάντηση στην πρόταση

Σύμφωνα με τον Γ.Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ δεν έχει κανέναν λόγο να αποκλείσει μία Εξεταστική για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας
Σύμφωνα με τον Γ.Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ δεν έχει κανέναν λόγο να αποκλείσει μία Εξεταστική για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Με αιχμές απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της κακής οικονομικής κατάστασης στο χώρο της Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε απαντητική επιστολή προς την κ.Μπακογιάννη, η οποία είχε αποταθεί στους αρχηγούς των κομμάτων, δηλώνει θετικός στην πρότασή της για Εξεταστική. Ωστόσο, επισημαίνει ότι το πρόβλημα της Υγείας εκτείνεται σε βάθος χρόνου και τονίζει ότι από την τελευταία δεκαετία, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και η κ. Μπακογιάννη ήταν υπουργός πρώτης γραμμής.

«Δεν τα βλέπατε όλα αυτά που περιγράφετε; Σε ποιες ενέργειες προβήκατε για να σταματήσει αυτή η εθνική αιμορραγία; Πόσες φορές και με ποιον τρόπο θέσατε το τεράστιο αυτό θέμα στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ή εκφράσατε την αγωνία σας στους φίλους σας και συνεργάτες σας στο παρελθόν υπουργούς Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλο;» ρωτά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την κ. Μπακογιάννη.

Επίσης ρωτά γιατί, εάν προϋπήρχε η κακοδαιμονία στο χώρο της υγείας, δεν πρότεινε «ως νούμερο 2 της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την περίοδο των υπουργών του ΠΑΣΟΚ;».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη τρεις είναι οι εξηγήσεις: «Ή τότε δεν είδατε την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ή τα είδατε και δεν αντιδράσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ή τώρα σας εξυπηρετεί πολιτικά».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταλήγει στην επιστολή του προς την κ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι υπάρχει μία σειρά προτεραιοτήτων για εξεταστικές επιτροπές και το κόμμα του δεν έχει κανέναν λόγο να αποκλείσει και μία για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: