Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ακροδεξιά πρόκληση στον δήμο

Εντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη για την κίνηση του Ν. Μιχαλολιάκου στην πρεμιέρα του δημοτικού συμβουλίου. Καταδικάζουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ακροδεξιά πρόκληση στην πρεμιέρα του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων χθες από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκο, ο οποίος απηύθυνε ναζιστικό χαιρετισμό στη λήξη της συνεδρίασης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος (με το κοντομάνικο πουκάμισο) ανάμεσα σε ομοϊδεάτες του που χαιρετούν ναζιστικά. Χθες, επανέλαβε ο ίδιος τον χαιρετισμό στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος (με το κοντομάνικο πουκάμισο) ανάμεσα σε ομοϊδεάτες του που χαιρετούν ναζιστικά. Χθες, επανέλαβε ο ίδιος τον χαιρετισμό στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος καταδίκασε τη συμπεριφορά αυτή τονίζοντας «ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του», ενώ επιφυλάχθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η ενέργειά του καταδικάστηκε επίσης από όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Οι προθέσεις του Ν. Μιχαλολιάκου φάνηκαν από την αρχή της συνεδρίασης καθώς κατέφθασε στην αίθουσα συνοδευόμενος από οκτώ σωματοφύλακες. Το γεγονός καταδικάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπέη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ακροδεξιό δημοτικό σύμβουλο τόνισε ότι ο δήμος διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες.

Η αντίδραση του προέδρου ουδόλως πτόησε τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος προφανώς είχε έρθει αποφασισμένος να καταθέσει την ιδεολογική του ταυτότητα. Λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, απηύθυνε ναζιστικό χαιρετισμό προσθέτοντας μεταξύ άλλων «να χαίρεστε τους μετανάστες που τους κάνετε Ελληνες και σας εξέλεξαν» και «αν θέλετε συναυλίες, ελάτε στον Αγιο Παντελεήμονα, θα μας βρείτε εκεί». Στην προκλητική συμπεριφορά ο δημοτικός σύμβουλος της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» Π. Κωνσταντίνου απάντησε πως «δεν δεχόμαστε φασίστες στο δημοτικό συμβούλιο», ωστόσο ο Ν. Μιχαλολιάκος έσπευσε να επαναλάβει τον ίδιο χαιρετισμό και στους διαδρόμους του δημαρχείου.

Για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στον Αγιο Παντελεήμονα, ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι «το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λογικές μίσους και με πρακτικές βίας».

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των συμβασιούχων. Εχοντας το βλέμμα στραμμένο στην απόφαση του Αρείου Πάγου, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των συμβασιούχων, το δημοτικό συμβούλιο επεσήμανε την υποστήριξή του στους εργαζομένους του δήμου, που καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τελικός κριτής, θα είναι η Δικαιοσύνη, καθώς, όπως επισήμανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να υπερκεράσει τους νόμους και το Σύνταγμα.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμίνης εξέφρασε την πρόθεσή του να αρθούν όλες οι αποσπάσεις «άτυπες και τυπικές» και να δοθεί τέλος στο καθεστώς οι εργαζόμενοι «να είναι εξαφανισμένοι από δω και από κει».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: