Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Προϊδεάζει για δύσκολη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός

«Πορευόμαστε χωρίς φόβο»

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ώρα του Πρωθυπουργού
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ώρα του Πρωθυπουργού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα, Τουρκία
Την ευχή να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου οι σωστές αποφάσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Η 25η Μαρτίου είναι κρίσιμος σταθμός και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα. Μακάρι να υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις, αλλά είναι ένας σταθμός. Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά όποιο αποτέλεσμα το αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο βασιζόμενοι στις δυνατότητές μας. Η μιζέρια και η καταστροφολογία οδηγεί στην παραίτηση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κρίση της Λιβύης, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία και το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή, σημειώνοντας ότι «η επόμενη ημέρα θα μας βρει ενεργά παρόντες, ως πόλο σταθερότητας στην περιοχή».

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει θέση για την παρουσία της στην περιοχή, για τις σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, αλλά και για το ενδεχόμενο ενεργειακής κρίσης, λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «ηλίθια παιχνίδια των Ηνωμένων Πολιτειών», που έχουν μετατοπίσει το βάρος, ύστερα από την αδυναμία ελέγχου στο Ιράκ, στο μέτωπο της Βορείου Αφρικής «διώχνοντας φιλικούς της δικτάτορες και προωθώντας στις θέσεις τους σιίτες».

Ειδικά όμως για το θέμα της μάχης στην Ευρώπη στα τέλη Μαρτίου ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε: «Επειδή κ. πρωθυπουργέ, οσάκις βγαίνετε στο εξωτερικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπολύει δέσμη μέτρων, ή εσείς να μη βγαίνετε ή να τον παίρνετε μαζί σας».

Δίνουμε μάχες εντός και εκτός για το συσσωρευμένο χρέος, γιατί στην κυβέρνηση αυτή έπεσε ο κλήρος να σηκώσει αυτό το βάρος, απάντησε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μία δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: