Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Ντρίμπλες» Πεταλωτή για τα 50 δισ. ευρώ

Αφού τα έχουν βρει, γιατί το παιδεύουν;


http://img.protothema.gr/D536C60F06F5A7EDE2B63E10D67C883B.jpg
Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το κείμενο της τρίτης επικαιροποίησης του Μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ανά τρίμηνο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα.

Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές αφορούν στην 4η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του α' τριμήνου 2011), την 5η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του β' τριμήνου 2011), την 6η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του γ' τριμήνου 2011), την 7η αξιολόγηση (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του δ' τριμήνου του 2011) και την 8η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του α' τριμήνου 2012).

«Η κινδυνολογία ως προς τα 50 δισ. ευρώ που θα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, καταρρίφθηκε με την παρουσίαση του επικαιροποιημένου Μνημονίου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά. Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως είναι σαφές ότι στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ο στόχος των 50 δισ. ευρώ και ότι στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρεται όχι ως στόχος, αλλά ως βούληση της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί έως το 2015 η ελληνική περιουσία, με στόχο να υπάρχουν έσοδα 50 δισ. ευρώ.

«Όχι μόνο δεν υπάρχει αντίφαση, αλλά και η επικαιροποίηση του Μνημονίου και η έκθεση της Κομισιόν βάζει τα πράγματα στη θέση τους» τόνισε, συμπληρώνοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι «στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται ο στόχος των 15 δισ. ευρώ, αλλά η βούλησή μας για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αξιοποίηση έως το 2015, αναγνωρίζεται από την έκθεση της Κομισιόν».

Διαβάστε εδώ το PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: