«Δεν πρόκειται περί απολύσεων. Έληξαν οι συμβάσεις τους. Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι, στον προγραμματισμό που κάνουν μπορούν να ζητήσουν νέους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, εάν στον Οργανισμό τους αναφέρονται εποχιακές ανάγκες ως οργανικές θέσεις», διευκρίνισε ο κ. Ντόλιος και πρόσθεσε επίσης ότι «οι δήμοι μπορούν να ζητήσουν συμβάσεις έργου, όταν πρόκειται για έργο μετά από γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ και να προκηρύξουν θέσεις για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα χωρίς καμία έγκριση από την κυβέρνηση. Για την καθαριότητα, για την ύδρευση, για την αποχέτευση, για παράδειγμα, δεν απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση».
Ο υφυπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε επίσης τη βουλευτή του ΚΚΕ ότι το υπουργείο, «για φέτος και με βάση τις δημοσιονομικές συνθήκες εκπονεί προγραμματισμό για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης των νομικών προσώπων, να προχωρήσουν οι προσλήψεις με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δήμων».
Ταυτόχρονα ο κ. Ντόλιος αναφερόμενος στα δικαιώματα των εργαζομένων, υπενθύμισε ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου έχουν τις ίδιες αμοιβές, τις ίδιες εργασιακές σχέσεις που έχουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου. «Υπήρξε ένα μεγάλο άλμα στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων σε όλο το δημόσιο τομέα, με την ουσιαστική κατάργηση των συμβάσεων έργου, των συμβάσεων με το μπλοκάκι, όπου εκεί υπήρχε μεγάλη εκμετάλλευση. Οι συμβάσεις έργου είναι πλέον ελάχιστες και είναι αυθεντικές συμβάσεις έργου, όπως έχει καθορίσει με γνωμοδότησή του το ΑΣΕΠ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου