Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εαν ζούσε ο Ανδρέας τι θα έκανε;


Πρέπει να κάποια στιγμή να κοιτάξουμε την πατρίδα διότι δεν θα μας κοιτάξει κανείς εταίρος όπως φαίνεται. Και η πατρίδα εδώ και καιρό δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα του Γιωργου. Η πρώτη προτεραιότητα είναι οι δανειστές και η διεθνής εικόνα του αξιόπιστου και του ικανού.

Η κυβέρνηση πρέπει αυτή την στιγμή να κηρύξει στάση πληρωμών και την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της χώρας. Μετά να διαπραγματευτεί με τους “εταίρους” το όλο πακέτο υπό θέση ισχύος. Τόσο το χρέος όσο και την παραμονη στο ευρώ. Εναλακτικά θα μας χρεωκοπήσουν σταδιακά και θα μας πετάξουν έξω απο το ευρώ σαν στημένη προβληματική λεμονόκουπα…

Τα κουρέματα τα ξεφτιλίκια και τα παρακάλια στους τραπεζίτες για επιμήκυνση πρέπει να λάβουν τέλος…

Αν χρειαστεί να αναλάβει μια νέα κυβέρνηση και μια νέα βουλή που θα κυρήξουν το μνημόνιο παράνομο ή άκυρο. Να το θέσουν σε δημοψήφισμα ως μείζων εθνικό θέμα και να λάβουν ισχυρή νομιμοποίηση.

Νομίζω ότι εάν ζούσε ο Ανδρέας αυτό θα έκανε. Αφήνω κατα μέρος την πατατιά με το μνημόνιο την οποία δεν θα την έκανε ποτε. Δεν θα παρακαλούσε ποτέ τις αγορές. Ο Ανδρέας δεν αφέθηκε ποτε στον πανικό. Ήταν λιγομίλητος και ουσιαστικός. Ας θυμηθούμε ακόμη ότι ο Ανδρέας είχε την Ευρώπη “γραμμένη” και δεν ήταν ποτέ το καλο και το υπάκουο παιδί. Για αυτό τον λόγο ήταν εξαιρετικά αντιπαθής στους εταίρους μέχρι το τέλος και ειδικά στην “σκληρή” της εποχής την Μ. Θάτσερ.

Και γενικά όταν δεν μπορείς να ελέγξεις μια κατάσταση φεύγεις μπροστά και δημιουργείς μια νέα। Αντεπιτίθεσαι γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

papaioannou.

Δεν υπάρχουν σχόλια: