Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πυρετός προετοιμασιών για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Συναντήσεις Γ.Παπακωνσταντίνου με υπουργούς


Οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας Χ.Παμπούκης
Οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας Χ.Παμπούκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς θα έχει σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, σε λίγη ώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει συνεργασία στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδη.

Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Τόσο στις σημερινές συναντήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και στις χθεσινές συνεργασίες που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου θα εξετασθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο και η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής που συντάσσει η Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2012 - 2014.

Η έκθεση στρατηγικής θα θέτει ετήσια ανώτατα όρια δαπανών για τα επιμέρους αρμόδια υπουργεία και στόχους δημοσιονομικού ισοζυγίου για όλους τους φορείς γενικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014. Επίσης θα ορίζει τα μέτρα που θα ληφθούν προς υποστήριξη αυτών των στόχων.

Τα μέτρα που θα στηρίξουν την μεσοπρόθεσμη στρατηγική θα διατυπωθούν σε σχέδια που θα καλύπτουν διάφορους τομείς και περιοχές δημοσίων δαπανών. Όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, τα εν λόγω μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ θα σχεδιασθούν με στόχο τη διατήρηση ενός πλέγματος κοινωνικής ασφάλειας και θα περιορίζουν την επίπτωση της δημοσιονομικής προσαρμογής στην ανάπτυξη.

Η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής θα δημοσιευθεί για διαβούλευση στο τέλος Μαρτίου, θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν τα μέσα Απριλίου και θα ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Θα αποτελέσει δε τη βάση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: