Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας

Συζήτηση στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αθήνα
Υπάρχει η πολιτική βούληση για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου με κάθε διαφάνεια και με τις απαραίτητες συνεργασίες, απάντησε ο πρωθυπουργός, στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στους εξοπλισμούς και αυτές οι δαπάνες έχουν συντείνει σε μεγάλο βαθμό στη χρεοκοπία, συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη αμυντικής βιομηχανίας για να βοηθήσει και τη διπλωματία.

Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι θα πρέπει να στηριχθεί και να εκσυγχρονιστεί η αμυντική βιομηχανία στη χώρα, όπως και κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εγγύηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η στήριξη στις αμυντικές βιομηχανίες απαιτεί να καταστούν ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι έχουν συσσωρευμένα χρέη 2 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα δυσβάσταχτα χρέη που άφησαν, επί ΝΔ, οι αμυντικές βιομηχανίες, λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική τους λειτουργία. Αποκάλυψε ότι τα συσσωρευμένα χρέη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) είναι 2,6 δισ. ευρώ και ότι παρά το γεγονός ότι επί ΝΔ εισέπραξαν αρκετά χρήματα δεν υπήρξε καμία παραγγελία στο δημόσιο τομέα.

Όταν αναφέρθηκε για τα χρέη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και για τη διεθνή συνεργασία, την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχουν και αξιόλογα στελέχη στην ΕΑΒ: «Η σύζυγός μου είναι μηχανικός αεροσκαφών» σημείωσε και εννοώντας ότι γνωρίζει ακριβώς και από πρώτο χέρι τη δουλειά που κάνουν αξιόλογα στελέχη στην ΕΑΒ.
Ειδικά για την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι αποφασισμένος να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της, τους μεσάζοντες, τους διαμεσολαβητές, που υπήρχαν, όπως είπε, γενικότερα και στην οικονομία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: