Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επεισόδια κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο Και περιορισμένη χρήση χημικών

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην Ερμούπολη της Σύρου όταν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Μιαούλη επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμείς που είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας στο κτίριο, εμπόδισαν τους διαδηλωτές και προκλήθηκαν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης., με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες να τραυματιστούν δύο άτομα.
Τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συναντήσεις με φορείς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται τη Σύρο, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμά του στο νησί με επίσκεψη στα Ναυπηγεία «Νεώριον» στην Ερμούπολη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τα υπόλοιπα επιμελητήρια των Κυκλάδων. Αργότερα ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης Παπανδρέου είναι η αναπτυξιακή πορεία των νησιών.

«Είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις πολλές προοπτικές που έχουν τα νησιά του Αιγαίου» τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, παρουσίασε στον πρωθυπουργό και στο κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπόνησε το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του νομού και των μεγάλων νησιών των Κυκλάδων.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πολύ σημαντικό έργο και το χαρακτήρισε δείγμα της μετατροπής των μειονεκτημάτων και των αδυναμιών που προέρχονται από τη νησιωτική φύση των κοινωνιών -όπως των κυκλαδίτικων νησιών- σε προτερήματα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ σημαντική, ως προς αυτό, την αξιοποίηση των τεχνολογιών και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο ψηφιακό σχολείο, καθώς επίσης και στην ευκολότερη προώθηση, μέσω Ίντερνετ, του τουρστικού προϊόντος.

Χαρακτήρισε, δε, τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης σαν ένα είδος ηλεκτρονικής συμμετοχικής δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, στην πλατεία της Ερμούπολης πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο Νεώριο, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Κώστας Κοκκάλας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης Παπανδρέου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι η αναπτυξιακή πορεία των νησιών.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Σύρο, συμμετέχουν ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, καθώς επίσης και οι υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Θαλασσίων Υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή, Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, Εσωτερικών Γιώργος Ντόπιος και Υγείας Χάρης Τιμοσίδης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης καθώς επίσης και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Επιπλέον στην επίσκεψη συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, καθώς επίσης και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: