Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Η στάση της κυβέρνησης καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας, δηλώνει ο Δημ.Δρούτσας

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα»

Ο Δ.Δρούτσας διέψευσε τα σενάρια περί διάστασης απόψεων με το υπουργείο Αμυνας για το θέμα της Λιβύης
Ο Δ.Δρούτσας διέψευσε τα σενάρια περί διάστασης απόψεων με το υπουργείο Αμυνας για το θέμα της Λιβύης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση τηρεί ισορροπημένη στάση, που καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας, παρείχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο κ. Δρούτσας επισήμανε πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά παρέχει μόνο διευκολύνσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Δρούτσας δήλωσε πως η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα για την άμυνα της χώρας σε περίπτωση που υπάρξουν αντίποινα από τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο κ. Δρούτσας ζήτησε προσοχή στο χειρισμό της υπόθεσης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και διέψευσε σενάρια περί διάστασης απόψεων στην κυβέρνηση σε ότι αφορά την εμπλοκή της Ελλάδας. Επισήμανε, δε, πως τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν άψογα από την πρώτη στιγμή και σε κοινή γραμμή.

Παράλληλα, μιλώντας στον Real FM, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις δεν μπορεί να μην ανησυχεί, εκτιμώντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν είχε άλλη επιλογή από το να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα στον Καντάφι, ώστε να πάψει η βία στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το συμφέρον της χώρας και κινείται σεβόμενη απόλυτα το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επισήμανε, δε, ότι την Ελλάδα ενδιαφέρει και η επόμενη ημέρα, τονίζοντας, ότι η χώρα βρίσκεται στη διάθεση της διεθνούς κοινότητας, εάν χρειασθεί και της ζητηθεί, να παίξει έναν μεσολαβητικό ρόλο.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: