Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Ποτέ πια τα ίδια λάθη...



«Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Έχουμε μπροστά μας μία ιστορική πρόκληση να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους 18 μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός , μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για... ακήρυχτο πόλεμο χωρίς όπλα, που – όπως είπε – «βρήκε τη χώρα ευάλωτη και εκτεθειμένη». «Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται... ο αγώνας είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Δε γνωρίζαμε το βάθος του προβλήματος. Προσπαθήσαμε να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία και τον κοινωνικό μαρασμό. Χωρίς να υποστείλουμε ούτε λεπτό τη σημαία της αλλαγής που είναι τελικά η πραγματική λύση. Και η αναμέτρησή μας είναι με τα δύσκολα σε πολλά μέτωπα και πολλούς αντιπάλους. Με όλους όσοι μα αμφισβήτησαν ως έθνος. Έλεγαν ότι δεν θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, ότι οι πολίτες είναι φυγόπονοι, δεν θα δεχτούν θυσίες. Δεν λυγίσαμε. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να αναμετρηθούμε με την Ιστορία. Η αναμέτρησή μας είναι, κυρίως, με όσους βρίσκονται εντός της χώρας με αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Ποτέ πια τα ίδια λάθη».

Επίθεση στη ΝΔ

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ σημειώνοντας πως ορισμένοι «παριστάνουν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με το μνημόνιο, θέλουν να ξεχνάνε τις επιτηρήσεις στις οποίες μας έβαλαν, το δημόσιο χρήμα που σπατάλησαν παντού και ότι το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε επί ημερών τους».

«Για αυτούς, συνέχισε, χρειάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να ψάχνει δάνεια για να σωθεί η Ελλάδα, για αυτούς υπογράψαμε μνημόνιο ως τεκμήριο ότι ποτέ πια δεν θα κακομεταχειρίζεται ελληνική κυβέρνηση τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε δημιουργική αντιπολίτευση

Παπακωνσταντίνου: Διαφορετικό το τοπίο

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό». Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τις αποφάσεις για την Ελλάδα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι τόσο η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, όσο και η μείωση του επιτοκίου, που αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή, αφορούν το σύνολο των δανείων 80 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης.

Ερωτηθείς για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο ένα λεπτομερές σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για το 2011, το 2012 και το 2013 και να εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή και το υπουργικό Συμβούλιο...
skai.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: