Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή στην ενημέρωση των κομμάτων για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι αρχηγοί

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μόλις έχει κατέβει από το βήμα
Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μόλις έχει κατέβει από το βήμα (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Συναίνεση και συγκεκριμένες προτάσεις ζήτησε από την Αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η χώρα πέτυχε τους στόχους, ωστόσο, αναγνώρισε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και πιο γενναίες αποφάσεις.

Επανέλαβε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς τις αγορές και τους κερδοσκόπους που πόνταραν στην χρεοκοπία της χώρας.

Χαρακτήρισε δύσβατο το δρόμο για να βγούμε από την κρίση, ωστόσο απαντώντας σε όσους μίλησαν για αδιέξοδο, απάντησε ότι «βρήκαμε διέξοδο και χαράξαμε πορεία».

«Η λύση πλέον βρίσκεται στα χέρια μας. Οι αλλαγές στη συνέχεια της διαδρομής θα απελευθερώσουν πολλούς αλλά θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Στη διαδρομή μας θα έχουμε δυσκολίες, αλλά το μονοπάτι γίνεται πιο εύκολο χάρη στις καθημερινές αλλαγές που φέρνουν καρπούς, αλλαγές που θα θίξουν κατεστημένα και όσα θεωρούνται κεκτημένα.»

Με πυρά κατά του πρωθυπουργού και του Μνημονίου απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Η μόνη ελπίδα για τον τόπο είναι η ανάπτυξη» τόνισε και κατηγορώντας τον Γ.Παπανδρέου ότι διέσυρε τη χώρα και ότι «ο τόπος πληρώνει τώρα τις παλιές αμαρτίες αλλά και τα πρόσφατα λάθη του ΠΑΣΟΚ».

Απαντώντας στο αίτημα για συναίνεση απάντησε: «Για να συμπλεύσουμε πρέπει πρώτα να πλεύσουμε» και υπογράμμισε ότι το χρέος είναι «ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ».

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων και τόνισε ότι θα παρθούν πιο βάρβαρα μέτρα που είναι γραμμένα στο Μνημόνιο.

Πρόσθεσε δε ότι δεν γίνεται διαχωρισμός του χρέους, ότι είναι συνολικά παράνομο και δεν αναγνωρίζουμε ούτε ένα ευρώ από αυτό.

Θετικά αποτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ βρήκε αφορμή να ασκήσει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.

Ο ίδιος πρότεινε να πάνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου «για να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι».

Στη δευτερολογία του τόνισε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα πρέπει να πουν συγγνώμη στον ελληνικό λαό και να σταματήσουν τις μεταξύ τους διαμάχες. «Οι σκυλοκαβγάδες μειώνουν το κύρος σας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε επικοινωνιακά παιχνίδια στον Γ.Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ύβρις τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Έκανε λόγο για «τεχνητό» σχέδιο δικομματικής ανούσιας πόλωσης και χαρακτήρισε «πανηγύρι» τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: