Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Θα θίξουμε προνόμια, θα φέρουμε την ανάπτυξη»

Ομιλίες πολιτικών αρχηγών στη Βουλή


http://img.protothema.gr/316691E76D71ACB83657F17A08D17768.jpg
«Αυτά που σας είπα ότι θα διεκδικούσαμε αυτά πετύχαμε» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για μία «δύσκολη μάχη στις Βρυξέλλες», αλλά και για αποφάσεις που επιβραβεύουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Όπως υπογράμμισε: «Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να τα καταφέρει η Ελλάδα» και τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές αποφάσεις στέλνουν μήνυμα στις αγορές και τους κερδοσκόπους. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα θέλαμε πιο γενναίες αποφάσεις, αναφερόμενος στο ευρω-ομόλογο» και υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, αλλά οι λύσεις πλέον βρίσκονται στα χέρια μας». «Οι λύσεις θα θίξουν προνόμια, θα σπάσουν αντιλήψεις και τακτικές» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος είναι μακρύς αλλά θα είναι δημιουργικός. «Βήμα βήμα θα φέρουμε την ανάπτυξη και τις νέες δουλειές» είπε και απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης:«Περιμένω από όλους σας προτάσεις, να μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, ξέρω ότι όλοι μπορείτε να συμβάλλετε».

Επίθεση από Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αποκαλώντας τον ως «τον πρώτο έλληνα πρωθυπουργός που πανηγυρίζει επειδή έπεσε έξω σε όλες του τις προβλέψεις!». «Αν το μνημόνιο ήταν καλό για εμάς γιατί μας ξανασώζετε σήμερα» αναρωτήθηκε και είπε ότι αυτό που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες «ήταν μία διόρθωση λάθους» καθώς το αρχικό μνημόνιο ήταν δυσβάστακτο για την Ελλάδα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την «έκτακτη ανάγκη μίας χώρας σε μόνιμη εξάρτηση». Επίθεση εξαπέλυσε και για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις λέγοντας ότι η ΝΔ μιλούσε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πέρσι και τότε η κυβέρνηση χλεύαζε, ενώ τώρα προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση γιατί της το επιβάλλει η Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: