Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Προς «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της δικαιοσύνης


Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για την πλήρωση θέσεων στην κορυφή της δικαιοσύνης, λόγω της συνταξιοδότησης έξι ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα γίνει τον Ιούνιο του 2011.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, πρότεινε στο υπουργικό συμβούλιο που ομόφωνα αποδέχθηκε τις προτάσεις του για την προεπιλογή προέδρου και δυο αντιπρόεδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δυο αντιπρόεδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Κατά σειρά αρχαιότητας για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου προτάθηκαν οι αντιπρόεδροι του Ανώτατου Δικαστηρίου: Ηλίας Γιαννακάκης, Θεοδώρα Γκωϊνη, Ελισάβετ Μουγάκου Μπρίλη, Ρένα Ασημακοπούλου, Χαράλαμπος Ζώης και Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Για τη θέση των δυο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προεπιλέχθηκαν οι αρεοπαγίτες Σπύρος Ζιάκας, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Βασίλης Λυκούδης, Γιώργος Γιαννούλης και Βασίλης Φούκας.

Για τη θέση του αντιπρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας προκρίθηκαν επίσης κατά σειρά αρχαιότητας οι σύμβουλοι του Ανώτατου Δικαστηρίου: Θωμάς Παπαευαγγέλου, Νίκος Ρόζος, Αναστάσιος Γκότσης, Αϊριν - Εβελιν -Μαίρη Σαρπ, Χρήστος Ράμμος και Νίκος Μαρκουλάκης.

Για την θέση των αντιπρόεδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου προεπιλέχθηκαν οι σύμβουλοι του δικαστηρίου Μιχάλης Ζυμής, Ευφροσύνη Κραμποβίτη, Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νίκος Μυλιώνης, Άννα Λιγωμένου, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και Γεωργία Μαραγκού.

Τέλος για τη θέση του Γενικού Επίτροπου των Διοικητικών Δικαστηρίων προεπιλέχθηκαν οι: Ελένη Διακομανώλη επίτροπος τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, Ειρήνη Γανωσέλη αντεπίτροπος των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και οι πρόεδροι εφετών των διοικητικών δικαστηρίων Νίκος Διακονικολάου, Ειρήνη Κυρίου, Γιώργος Κουσουλός και Χρήστος Βασιλάκης।

tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: