Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ακης κατά πάντων

Στη Βουλή…


http://img.protothema.gr/3217A6709A4D548E094C13B8D9B707C9.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την επανεμφάνισή του στην Ολομέλεια της Βουλής κάνει σήμερα ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος για να δώσει τη «δική του αλήθεια» σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Συγκεκριμένα στις 11:00 ξεκινά η συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τα πεπραγμένα του κ. Τσοχατζόπουλου επί της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αφού ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων αλλά και του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο πως θα παραστεί, θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Πάντως, η συγκεκριμένη τακτική από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, να ζητήσει δηλαδή έρευνα μόνο για τον κ. Τσοχατζόπουλο, την οποία φαίνεται να την ακολουθεί και η ΝΔ, καθώς δεν θα επιθυμούσε η έρευνα να επεκταθεί και στην περίοδο της «γαλάζιας διακυβέρνησης» δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης σκέφτεται ακόμα και την αποχώρηση από τη συζήτηση της πρότασης «αρνούμενος να συμμετάσχει στην παρωδία που στήνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του εισηγητή του ΛΑΟΣ για το συγκεκριμένο θέμα κ. Θανάση Πλεύρη, ο οποίος αναφέρει: «Τα δύο μεγάλα κόμματα επιλέγουν μια προκαταρκτική εναντίον του πιο ευάλωτου. Αφού ελέγχονται τα 72.000.000 ευρώ της περιόδου Τσοχατζόπουλου γιατί αφαιρούν τα 11.000.000 ευρώ της μετέπειτα περιόδου. Ας μη κοροϊδεύουμε τον κόσμο! Μιλάμε για ξεκάθαρα παραγεγραμμένα αδικήματα. Το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δεσμεύσουμε και να δημεύσουμε άμεσα τον παράνομο πλουτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: