Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΓΔΜ (και πάλι) τα Σκόπια στον ΟΗΕ

Διόρθωσαν την γκάφα στην επίσημη ιστοσελίδα


http://img.protothema.gr/AE6093B760F2AC9DFF7E4B9FEC7D3576.jpg
Το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, στην αρχική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλούνταν «υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας» και όχι της ΠΓΔΜ, όπως είναι η ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για τη γειτονική χώρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τους... πανηγυρισμούς στα Σκόπια για την άμεση αναγνώριση της χώρας τους ως «Μακεδονία» από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στις 15:30 ώρα Ελλάδας υπήρξε επανόρθωση και στην επίσημη ιστοσελίδα πλέον ο κ. Μιλόσοσκι εμφανίζεται ως υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, θα είναι η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016 και η πορεία του διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: