Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά

Στις 11 το πρωί

Από την περυσινή συγκέντρωση
Από την περυσινή συγκέντρωση
Αθήνα
Στις 11 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει για τις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ.

«Η Πρωτομαγιά του 2011, ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε μια μεγάλη δοκιμασία και με σοβαρά προβλήματα. Η 1η Μάη 2011 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών» τονίζει στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ.

Στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία, θα πραγματοποιηθούν τα δύο συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Κυριακής.

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ακολουθήσει πορεία, και το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών, στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, είπε ότι η ανεργία στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα μόλις μήνα (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011) αυξήθηκε κατά 0,70%, ενώ το 17% των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη έκλεισαν. Όπως επισήμανε στους ανέργους θα πρέπει να προστεθεί και ένα ποσοστό 14% «φτωχών εργαζομένων», οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες, ενώ χαρακτήρισε αδιέξοδη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Απόστολος Παζάρας, είπε ότι η φετινή Πρωτομαγιά είναι η χειρότερη για τους εργαζόμενους από την εποχή της Κατοχής, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να νοικιάσει δημόσια περιουσία που παραμένει, όπως είπε, ανεκμετάλλευτη.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη προγραμματίζει και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση για τις 10 το πρωί στο Σύνταγμα, στον Πειραιά η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή, και στη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Νωρίτερα την Κυριακή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, τιμώντας τους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης της χώρας μας για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την 1η Μάη, θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής (στις 09:00) και στο Πολυτεχνείο (στις 8:15).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: