Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο για τον Άκη

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο για τον Άκη
newpost.gr
Για συντονισμένη επίθεση εναντίον του και για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής που θα αποφασίσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι στο σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει αναφορά στο όνομά του προσθέτοντας ότι όσο περνάει ο καιρός επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν εναντίον του στοιχεία.

Σημειώνοντας ότι οι φίλοι του τού συνέστησαν να μην παραστεί για να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία τόνισε ότι θεώρησε χρέος του να υπερασπιστεί την προσωική του πορεία και προσφορά και ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να κρυφτεί πίσω του- αυτό ερμηνεύθηκε σαν αιχμή εναντίον των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ταυτοχρόνως, έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από οργανωμένα συμφέροντα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι ταυτόσημη με τη σύμβαση του 2009 που υπέγραψε ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος

Μιλώντας ειδικά για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος υπενθύμισε ότι αγοράστηκαν μετά την κρίση των Ιμίων όταν οι Τούρκοι επιχειρούσαν να κατοχυρώσουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Είπε ακόμη ότι την εποχή εκείνη υπήρξε άμεση αντίδραση του Κώστα Σημίτη για αλλαγή στις ένοπλες δυνάμεις με νέο εξοπλισμό.

Σε ό,τι αφορά στις προμήθειες υποστήριξε ότι κανένας υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να αποφασίσει για τις προμήθειες μόνος του και πρόσθεσε ότι με την απόφαση για τα υποβρύχια ενισχύθηκε η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Προσπαθώντας να αποδομήσει τις αιτιάσεις που δείχνουν την ύπαρξη σκανδάλων ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε αναφορά σε μύθους και πρόσθεσε ότι η προμήθεια των υποβρυχίων νέας τεχνολογίας έδιναν στρατηγική υπεροχή στο Αιγαίο.

Απείλησε με αγωγές τον Τύπο που στηρίχθηκε σε ανυπόστατες, όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες λέγοντας ότι βρέθηκε στο επίκεντρο μίας επικοινωνιακής καταιγίδας που έφερε στο προσκήνιο και το σπίτι του,κάτι που τον έκανε να σκεφτεί ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία του κάτι που έγινε και κατά το παρελθόν όταν στόχος όπως είπε ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στο σημείο αυτό παρακάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επισπεύσει τις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: