Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Με μετατροπή των αδειών η απελευθέρωση των ταξί

newpost.gr

Με μετατροπή των αδειών η απελευθέρωση των ταξί
Απελευθέρωση των ταξί με μετατροπή των αδειών μελετά το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο δύο τύπων ταξί, των συμβατικών και των προμισθωμένων εννέα θέσεων χωρίς ταξίμετρο.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να μην εκδοθούν νέες άδειες για τα κίτρινα ταξί αλλά να μετατραπούν ορισμένες από τις υφιστάμενες.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο ρύθµισης του κλάδου των ταξί, µε την καθιέρωση και στη χώρα µας µικρών βαν έως εννέα θέσεων που θα λειτουργούν χωρίς ταξίµετρο – µε προσυµφωνηµένο µίσθωµα – ετοιµάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Βάσει του σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα συµβατικά ταξί, στα οποία όµως θα προστεθούν καιτα οχήµατα που θα εκτελούν µεταφορές (κυρίως σε τουριστικέςπεριοχές) χωρίς ταξίµετρο, όπως ήδη γίνεται στη Γαλλία και τη Βρετανία. Τα συγκεκριµένα οχήµατα εξετάζεται να λειτουργούν µε άδειες σηµερινών ταξί που θα αποσυρθούν από την αγορά.

Στόχος του υπουργείου είναι η σταδιακή µείωση του αριθµού των ταξί σε όλη τη χώρα που σήµερα ανέρχονται σε περίπου30.000. Μόνο στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν περίπου 14.500 ταξί.

Για τις αλλαγές στον κλάδο των ταξί, το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη αρχίσει διάλογο µε τους αυτοκινητιστές, ενώ έχειολοκληρωθεί και η συγκέντρωσηστοιχείων για τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εντός του Μαΐου το υπουργείο αναµένεται να έχει καταλήξει στις βασικές αρχές της ρύθµισης της λειτουργίας του κλάδου.


Πηγή: Καθημερινή/Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: