Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απειλούν να κόψουν (πάλι) τα φάρμακα...



Νέα εμπόδια αναμένεται να αντιμετωπίσουν από την 1η Μαΐου με τη φαρμακευτική τους περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους... ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ αν μέχρι τις 30 Απριλίου δεν έχουν υλοποιηθεί όσα τους υποσχέθηκαν ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κ. Σουλιώτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κ. Λουράντο, όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί κανένας φαρμακοποιός στην περιοχή της Αττικής, αλλά ούτε καν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Παρόλο που υπάρχουν κάποια χρήματα στον ειδικό κωδικό του ΟΠΑΔ, που αφορούν τις πληρωμές των φαρμακείων για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011 και μόνο, από αυτά ελάχιστα έχουν δοθεί στους δικαιούχους», σημειώνει ο κ. Λουράντος.

Ανάλογη προειδοποίηση απηύθυνε τη Δευτέρα και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ. Αμπατζόγλου. Ο ίδιος όμως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει δρομολογηθεί από τον ΟΠΑΔ η εξόφληση των φαρμακοποιών και το πρόβλημα φαίνεται ότι θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: