Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η κυβέρνηση αποφασίζει, οι βουλευτές εκφράζουν απόψεις, λέει το Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Σημίτη

Μπαράζ διαψεύσεων για την αναδιάρθρωση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η κυβέρνηση αποφασίζει, οι βουλευτές εκφράζουν απόψεις, ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε συνέντευξη του ζήτησε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το ταχύτερο δυνατόν. Στον πρώην πρωθυπουργό απάντησε από την Ουάσινγκτον και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διέψευσε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο, ενώ και ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας σχολίασε τις δηλώσεις Σημίτη λέγοντας: «Μιλάει νομίζοντας πως είναι στην κερκίδα και βλέπει τους χριστιανούς να παλεύουν με τα λιοντάρια, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις».
Καταστροφική μια αναδιάρθρωση, είπε τη Μ. Δευτέρα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος.

Με εμφανή διάθεση να ανακόψει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους ο Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε τη Μ.Δευτέρα: «Η αναδιάρθρωση δεν είναι στην σκέψη μας. Δεν μάς αφορά. Μάς αφορά να υλοποιήσουμε και να προσδιορίσουμε επακριβώς τους μεγάλους στόχους που βάζουμε, για να κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο μέχρι τις 15 Μαΐου».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εάν οι απόψεις Σημίτη είναι κακοπροαίρετες, απάντησε: «Κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, ο κ. Σημίτης υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει μια διαφορετική άποψη».

Αναφορικά με τις σχετικές θέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αποφασίζει και ότι οι βουλευτές κάνουν τη δουλειά τους, εκφράζουν τις απόψεις τους».

  • «Ανασχηματισμός δεν γίνεται, δεν συζητείται, δεν υπάρχει λόγος να γίνει» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκέφτεται ανασχηματισμό. Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι οι μόνες σκέψεις και η μόνη δράση της κυβέρνηση είναι να σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο και να υλοποιήσει τους στόχους που βάζει.
Διαψεύδουν αναδιάρθρωση Κομισιόν, Βερολίνο και Παρίσι

Και η Κομισιόν από την πλευρά της προχώρησε για άλλη μια αφορά στη διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις.

«Δεν συζητείται σε κανένα επίπεδο η πιθανότητα αναδιάρθρωσης» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Επίσης, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τη Δευτέρα επισήμως την στήριξή της στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν σχεδιάζει αναδιάρθρωση του χρέους της.

«Θεωρούμε απόλυτα βάσιμο ό,τι μεταδίδεται από τα πρακτορεία ειδήσεων ως στάση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτό» δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Στίγκμανς.

Από την πλευρά της και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ προχώρησε στη διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης λέγοντας: «Η αναδιάρθρωση των χρεών Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας θα είχε δυσμενέστατες επιπτώσεις».

Eρωτηθείσα σχετικά από το τηλεοπτικό κανάλι LCI, δήλωσε: «Αυτό θα ήταν καταστροφικό, γιατί θα σήμαινε ότι οι χώρες αυτές θα αντιμετώπιζαν μέγιστες δυσκολίες για να επιστρέψουν στις χρηματαγορές».

Ερωτηθείσα ειδικά για το αν πρέπει να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, η Λαγκάρντ είπε: «Όχι, απλούστατα όχι. Σας το λέω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: όχι».

«Δεν τίθεται ζήτημα να συζητάμε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: