Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ : "ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"


Από το : iefimerida.gr
Εμπεδωμένη είναι πια η εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναγκαστεί, εκών άκων, να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες. Γι' αυτό και η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή είχε έντονο προεκλογικό χρώμα, καθώς... μοίρασε ακόμη και υποσχέσεις. Την ίδια στιγμή, η εντολή συνεργατών του κ. Σαμαρά στα "γαλάζια" στελέχη...
είναι σαφής: "κορυφώστε τη σύγκρουση με την κυβέρνηση". Ο κ. Σαμαράς χθες, παρότι είπε ότι "δε θα μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις", δεν παρέλειψε να... προαναγγείλει ότι ο ίδιος θα διορθώσει "τις αδικίες που έγιναν πέρυσι σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων". Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι "θα δώσει σημασία στην ακριτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ακριτική Θράκη", προαναγγέλλοντας το "ζέσταμα" δημόσιων έργων που ξεκίνησαν επί ΝΔ και μπορούν να συνεχιστούν με κοινοτική χρηματοδότηση.

Όμως, εκτός του προεκλογικού χρώματος που έβαλε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του, κλιμάκωσε κατακόρυφα και τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό. "Ο κ. Παπανδρέου μας περιέγραψε τη γη της επαγγελίας, προφανώς ζει σε άλλη χώρα", είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τον "οδικό χάρτη" του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έχουν ήδη μεταφέρει στους "γαλάζιους" βουλευτές οδηγία του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τους καλεί να κινηθούν σε προεκλογικούς τόνους και να κορυφώσουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση. Αυτό διότι στο γυάλινο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές έχουν κλειδώσει, είτε τον Ιούνιο είτε το φθινόπωρο. "Το πρόγραμμα δε βγαίνει, αλλά όπως φάνηκε και από τις γενικολογίες του Παπανδρέου, μάλλον δεν έχει και η κυβέρνηση την πρόθεση να το φέρει σε πέρας", σημειώνει στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στην iefimerida.gr, προβλέποντας "ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις" ακόμη και μέσα στον Μάιο.

Περιοδεία Σαμαρά στη Ροδόπη

Κατά τα λοιπά, ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε και σήμερα την περιοδεία του στη Θράκη. Το πρωί ήπιε καφέ και σε χριστιανικό και σε μουσουλμανικό καφενείο της Ξάνθης, ενώ πριν λίγο μετέβη στη Ροδόπη. Έτυχε θερμής υποδοχής στον μειονοτικό δήμο Αρριανών, ενώ τώρα βρίσκεται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής μετέφεραν στον πρόεδρο της ΝΔ τον προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα σε κοινωνία και οικονομία, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ντίνος Αγγελίδης, είπε στον Αντώνη Σαμαρά: "Οι αγορές τρέχουν πιο γρήγορα από τον πολιτικό χρόνο και πρέπει να κάνουμε γρήγορα". "Για το ρόλο που σας επιφυλάσσει η Ελλάδα στο μέλλον, θα πρέπει αυτό να το έχετε υπόψη σας", κατέληξε ο κ. Αγγελίδης, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: