Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Φορέας του AIDS η καμαριέρα;

Ενός κακού… μύρια έπονται


http://img.protothema.gr/2A53206A1897D628706269B812A1E49A.jpg
Ενός κακού… μύρια έπονται και στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν φαίνεται πως η παραπάνω φράση ταιριάζει απόλυτα.

Όχι μόνο έχει να αντιμετωπίσει τον διασυρμό, τη δημόσια κατακραυγή, το τέλος της πολιτικής του καριέρας και τη φυλακή, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της “New York Post” τώρα θα πρέπει να τον απασχολεί και το… AIDS!

Η γυναίκα που φέρεται να είναι το θύμα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, η 32χρονη καμαριέρα του Σοφιτέλ, πάσχει από τον θανατηφόρο ιό και μένει σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη περιοχή του Μπρονξ στο οποίο κατοικούν μόνο άνθρωποι που πάσχουν από HIV, σύμφωνα με πληροφορίες της Post.

Η καμαριέρα, μια μετανάστης από τη δυτική Αφρική, μένει στο διαμέρισμα μαζί με την 15χρονη κόρη της από τον Ιανουάριο, ενώ πριν ζούσε σε ένα άλλο διαμέρισμα στο Μπρονξ δίπλα στην κοινότητα για τους πάσχοντες από AIDS του Χάρλεμ.

Η εφημερίδα, δεν έχει μπορέσει ακόμα να εξακριβώσει ακόμα αν η καμαριέρα έχει σίγουρα τον ιό αλλά τα εν λόγω διαμερίσματα στο Μπρονξ νοικιάζονται μόνο σε άτομα που έχουν AIDS και δεν επιτρέπεται σε κανένα υγιή άνθρωπο -και με παιδί- να μείνει εκεί.

Ο δικηγόρος της, Jeffrey Shapiro, είπε ότι η καμαριέρα είναι μια χήρα που μένει μόνη της με την κόρη της. Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Στρος-Καν, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση ότι η 32χρονη πάσχει από AIDS.

Την ίδια ώρα, μια φίλη της καμαριέρας, είπε στην Dail Mail, ότι μία ώρα μετά την επίθεση, την ώρα που την μετέφεραν στο νοσοκομείο St. Luke, έλαβε ένα τηλεφώνημα από την 32χρονη στο οποίο της είπε τι είχε συμβεί.

«Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ κακό. Μου επιτεθήκαν», φέρεται να είπε, κλαίγοντας με λυγμούς, η καμαρίερα στην φίλη της.

Η γυναίκα είναι σε πρόγραμμα προστασίας από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν. Τα μέτρα γύρω από τη καμαρίερα είναι δρακόντεια, ενώ ελέγχονται ακόμα και τα τηλέφωνά της καθώς οι αρχές δεν θέλουν να έρθει σε επαφή μαζί της κανένα άτομο από την πλευρά του Στρος- Καν.

Γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι η 32χρονη θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι και 6 εκατ. δολάρια αν συνεργαζόταν με τον Στρος-Καν ή δεν είχε καταγγείλει την πράξη του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: