Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

H ΠΑΣΠ «αντιδρά» στην πολιτική της κυβέρνησης‏

newpost.gr

H ΠΑΣΠ «αντιδρά» στην πολιτική της κυβέρνησης‏
Δριμεία επίθεση κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ μέσα από την ανακοίνωσή της για τις φοιτητικές εκλογές.

Η φοιτητική παράταξη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να κάνει λόγο για αντιλαϊκά μέτρα, για αδιέξοδα, για τούνελ μακροχρόνιας λιτότητας. Είναι φανερό ότι οι φοιτητές προσπαθούν να απεμπολήσουν από πάνω τους οποιαδήποτε αρχική σύμπνοια με τις κυβερνητικές πολιτικές του Μνημονίου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα κυκεώνα κοινωνικών προβλημάτων.

Η ελληνική κοινωνία έχει εισέλθει σε ένα τούνελ μακροχρόνιας λιτότητας, ύστερα από την επιβολή ενός οδυνηρού και αντιλαϊκού πακέτου μέτρων.

Με τον εφιάλτη της βαθιάς ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας και της δημιουργίας κοινωνικών ανισοτήτων, οφείλουμε να υψώσουμε την σημαία του αγώνα.

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής δεν παραμονεύει, αλλά είναι μπροστά στα μάτια μας, καθώς την προηγούμενη δεκαετία το ετοιμοθάνατο πολιτικό σύστημα μόνο αδικία μας έδωσε.

Η ΠΑΣΠ ενώνει τη φωνή της με όλους τους πολίτες της χώρας που θεωρούν άδικα τα μέτρα και παράλληλα ζητά άμεση απόδοση δικαιοσύνης με διαλεύκανση όλων των σκανδάλων και δήμευση των περιουσιών όσων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Η ανοχή των πολιτών και της κοινωνίας έχει φτάσει πλέον στα όριά της και δεν επιτρέπει την επανάληψη των ίδιων εγκληματικών λαθών του παρελθόντος.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αποτελεί πηγή πολλών ακόμη δεινών του, είναι το καθηγητικό κατεστημένο που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του ιδιοτελούς συμφέροντός του.

Σʼαυτό το συσσωρευμένο σύστημα διαπλοκής προστίθενται τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα κατά τόπους εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου αδυνατούν να τα επιλυσούν λόγω της επαναλαμβανόμενης υποχρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: