Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μπροστά Φλωρίδης, πίσω Αλέκος και στο βάθος... Ντόρα

newpost.gr

Μπροστά Φλωρίδης, πίσω Αλέκος και στο βάθος... Ντόρα
Το ΠΑΣΟK απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Φλωρίδη περί της αναγκαιότητας να υπάρξει «εθνική συνεννόηση».

Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι οι δηλώσεις αυτές δεν προκάλεσαν προβληματισμό και δεύτερες σκέψεις, ιδιαιτέρως γιατί ο πρώην υπουργός έκανε βαρύτατο υπαινιγμό εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας για «ακρασία», που σημαίνει ότι κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται να το κάνει.

Ο κ. Φλωρίδης έχει ανεβεί εδώ και πολύ καιρό στα... κάγκελα. Πότε απειλώντας να καταψηφίσει διατάξεις νομοσχεδίων και πότε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι περισσότεροι, πίσω από τον Γ. Φλωρίδη, «διαβάζουν» και τις απόψεις του Αλέκου Παπαδόπουλου, επίσης πρώην υπουργού, ο οποίος ιδιωτεύει.

Οι δύο άνδρες διατηρούν στενή φιλία και- όπως λέγεται, οι πολιτικές τους απόψεις συμπίπτουν. Άλλωστε, δεν το κρύβουν- ουσιαστικά το είπε και ο κ. Φλωρίδης στους «Φακέλους».

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει το γεγονός στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ανώτερα στελέχη που πιο πίσω (και από τον Α. Παπαδόπουλο) βλέπουν τις πολιτικές αλλαγές και τις κομματικές διεργασίες που έχει επιφέρει το Μνημόνιο.

Και συγκεκριμένα βλέπουν την ΔΗΣΥ, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι οι κ. Φλωρίδης και Παπαδόπουλος είναι σε ανοικτή γραμμή με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς.

Προσθέτουν μάλιστα με νόημα τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο «Έθνος» λίγες μέρες πριν από το Ζάππειο ΙΙ του Αντώνη Σαμαρά: «'Όταν μιλώ για στήριξη δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη, όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης», είχε πει ο Κ. Μητσοτάκης δείχνοντας δημοσίως την εκτίμηση που τρέφει για τους δύο πρώην υπουργούς.

Ταυτοχρόνως (τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ) υπενθυμίζουν τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Χρήστο Βερελή, επίσης πρώην υπουργό με απόψεις “συγγενείς” αυτών των κ. Φλωρίδη και Παπαδόπουλου, να εντάσσεται στη ΔΗΣΥ. Άσχετα αν οι πληροφορίες διαψεύστηκαν, εδώ για κάποιους ισχύει το “δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”

Δεν υπάρχουν σχόλια: