Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διορία μίας εβδομάδας από την τρόικα...



Σκληραίνουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής της τρόικας, μετά τη διαπίστωση της Συνόδου του Εurogroup ότι το πακέτο των πρόσθετων μέτρων για την περίοδο 2012- 2015 είναι ανεπαρκές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου γύρισε άρον άρον στην Αθήνα από τις ... Βρυξέλλες, όπου είχε μεταβεί για το Eurogroup, προκειμένου να είναι παρών στην κατάρτιση ενός πιο σαφούς και συγκεκριμένου πλαισίου μέτρων που θα εστιάζει στις ιδιωτικοποιήσεις και στη μείωση του ελλείμματος.

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι εταίροι ζήτησαν τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, ώστε να επιτευχθεί χωρίς εμπόδια το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να παρατείνουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και να σιγουρευτούν ότι το πακέτο των νέων μέτρων θα είναι έτοιμο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η τρόικα έχει δώσει στην κυβέρνηση μία εβδομάδα διορία για να προσδιορίσει με κάθε λεπτομέρεια τα νέα μέτρα, καθώς είναι έντονη η δυσφορία της, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα «άλλα ζητάμε εμείς και άλλα κάνει η κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση των ελλειμμάτων και την πολιτική συναίνεση, η νέα δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει αλλαγή στον νόμο για τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και επανεξέταση από μηδενική βάση, όλων των κοινωνικών επιδομάτων, εκτός από αυτό της ανεργίας. Επίσης, θα υπάρξει παρέμβαση για την σημαντική μείωση των δαπανών του δημοσίου τομέα.
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: