Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Μάζεψε τα χέρια σου Όλι Ρεν»

newpost.gr

«Μάζεψε τα χέρια σου Όλι Ρεν»
Τη διαφωνία του με τους όρους της πολιτικής συναίνεσης που θέτει ο Όλι Ρεν, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Είναι λάθος, ο Όλι Ρεν να λέει πως όταν υπάρχει συναίνεση λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία», δήλωσε και τόνισε ότι, «όπως παρουσιάζεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος με τις δηλώσεις του προσθέτει πολιτικούς όρους στη διαχειριστική θέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό κράτος, κάτι που δεν είναι ορθό και δυσχεραίνει τα πράγματα».

Πρόσθεσε, ότι όπως είναι φυσικό, σε μια τέτοια περίπτωση «εάν μου βάλεις πολιτικούς όρους, θα πούμε μάζεψε τα χέρια σου».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», σημείωσε πως γίνεται δεκτή η κριτική του ότι δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις αλλά μέχρι εκεί.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο για απολύσεις στο δημόσιο είπε πως υπάρχει κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ για να γίνουν μόνιμοι. Επισήμανε πως το δημόσιο θα μπορούσε να ελαφρύνει με απουσία προσλήψεων και άξιους υπαλλήλους.

Όπως είπε η κυβέρνηση κατέφυγε στο μνημόνιο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία ενώ σε ότι αφορά την καταβολή της πέμπτης δόσης είπε πως αν δεν τηρήσουμε το μνημόνιο διασφαλισμένο δεν είναι τίποτα.

Ανέφερε πως δεν πιστεύει στην πολιτική συναίνεση ως σύστημα διακυβέρνησης και πρόσθεσε πως δεν είναι αντιπολίτευση ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους μια αντιπολίτευση που λέει «όχι» σε όλα.

Απέρριψε τα περί νέων μέτρων λέγοντας πως δεν επετεύχθει ο στόχος των εσόδων και η συγκεκριμένα η αύξηση τους κάτι που σημαίνει πως δεν είναι αρκετή η δράση της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής.

Για τις αποκρατικοποιήσεις είπε πως με τον τρόπο αυτό ορισμένες λειτουργίες του κράτους μπορεί να γίνουν φθηνότερες για τον Έλληνα πολίτη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα δεν πάει καλά αν κερδίσει η ανευθυνότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: