Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ: Προς 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου

newpost.gr









ΓΣΕΕ: Προς 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου
Σε εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 15 Ιουνίου ενόψει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των νέων μέτρων λιτότητς προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ.



Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, «στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ΄ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων».

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι «τo μαρτύριο στο οποίο υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και ιδίως οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι ενόψει του περίφημου δεύτερου μνημονίου ή μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν έχει τέλος. Θα ανακοινωθούν μέτρα και θα αρχίσει ένα νέο χειρότερο μαρτύριο».

Προέβλεψε άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μετατροπή της εργασίας και των δικαιωμάτων δικαιώματα σε λάστιχο και εκποίηση του δημοσίου πλούτου και κυρίως των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που δίνουν ποιοτικά κοινωνικά αγαθά και σε προσιτή τιμή όπως το νερό και ο ηλεκτρισμός.

«Απέναντι σε αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρώτη απάντηση θα είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα.

πηγή: Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: