Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Υπ' ατμόν ο τσάρος και δύο… κηπουροί

newpost.gr

Υπ' ατμόν ο τσάρος και δύο… κηπουροί
Η 5η δόση του δανείου έρχεται- μαζί με αυτή και τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα, προκειμένου (κυρίως) να εξευμενιστεί η γερμανική κοινή γνώμη. Και το Μεσοπρόθεσμο έρχεται. Κάποιοι ωστόσο, ετοιμάζονται να φύγουν. Ο ανασχηματισμός- βλέπετε, όπως πιστεύουν πλέον άπαντες οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού, είναι επί θύρας.

Κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι ανασχηματισμός με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να παραμένει στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών, είναι… μη ανασχηματισμός. Όποτε και αν πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στην κυβέρνηση, πριν ή μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η τύχη του «τσάρου» θεωρείται προδιαγεγραμμένη.

Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα πρόκειται για «βελούδινο διαζύγιο», καθώς ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παραμείνει στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην δοθεί η εντύπωση ότι απέτυχε, που αυτομάτως (επανα)πιστοποιεί ότι το «αίμα» που έτρεξε, έτρεξε τσάμπα.

Ταυτοχρόνως, η πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να συμπεριλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ- ακούγεται έντονα το όνομα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, σηματοδοτεί σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ την αναγκαιότητα απομάκρυνσης κάποιων «κηπουρών» και την υπουργοποίηση κάποιων… γνήσιων τέκνων του κυβερνώντος κόμματος.

Με τον τρόπο αυτό λένε, θα υπάρχει η απαραίτητη σημειολογία για να υπάρξει κομματική ανάταση και θα διευκολυνθεί η προσέγγιση των απογοητευμένων ψηφοφόρων. Ο Γιώργος- υποστηρίζουν, δείχνει να το έχει αποφασίσει.

Σε αυτή την περίπτωση, κινδυνεύουν άμεσα ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας και η ΥΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη. Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται, θα εξευμενιστεί και ο θυμός πολλών βουλευτών, αν και καταλυτικότερη θα ήταν η «θυσία του τσάρου».

Αντιθέτως εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στην κυβέρνηση οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Παμπούκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: