Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με την Deutsche Telekom για την πώληση του ΟΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση

Η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός είναι δεδομένη, όχι όμως και οι προθέσεις της γερμανικής πλευράς
Η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός είναι δεδομένη, όχι όμως και οι προθέσεις της γερμανικής πλευράς (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη της Deutsche Telekom είχε το πρωί της Τετάρτης ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση τουλάχιστον του 10% του ΟΤΕ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας μετόχων του 2008, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του 2011 και σε τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία θα έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η μετοχή του ΟΤΕ 20 ημέρες πριν ειδοποιηθεί η DT για τις προθέσεις του Δημοσίου.

Κατά τη συνάντηση αναμενόταν να διευκρινιστεί αν η πώληση του 10% θα έχει ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος την 26η Μαΐου, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε την πρώτη επιστολή στην DT.

Τα έσοδα υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ. Εάν η επιστολή δεν σηματοδοτούσε την άσκηση του δικαιώματος, τότε τα έσοδα θα είναι υψηλότερα, καθώς έκτοτε η μετοχή έχει ενισχυθεί.

Η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός και να διατεθεί το 16% που ελέγχει το Δημόσιο (4% έχει και το ΙΚΑ) είναι δεδομένη, όχι όμως και οι προθέσεις των Γερμανών, οι οποίοι δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένοι να συζητήσουν για το υπόλοιπο 6% που ελέγχει το Δημόσιο.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: