Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στον απόηχο του αποκλεισμού της Βουλής συγκεντρώνονται οι «Αγανακτισμένοι»

Για όγδοη ημέρα στο Σύνταγμα

Συνεπείς για όγδοη ημέρα στο ραντεβού τους στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»
Συνεπείς για όγδοη ημέρα στο ραντεβού τους στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Μία ημέρα μετά την ένταση που σημειώθηκε στο Σύνταγμα, με τον αποκλεισμό των βουλευτών μέσα στη Βουλή από συγκεντρωμένους, ξεκίνησαν για όγδοη ημέρα οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Το απόγευμα, περίπου 300 μοτοσυκλετιστές πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη κάθοδο προς το Σύνταγμα από το Λυκαβηττό που ξεκίνησε να φτάνει στην πλατεία λίγο μετά τις 18:00.

Η πορεία πέρασε μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα και κορνάροντας, πριν οι οδηγοί ενωθούν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Στην πλατεία, εκτός από τις ελληνικές σημαίες, ανεμίζουν και λίγες σημαίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αργεντινής.

Οι «Αγανακτισμένοι» είχαν αρχίσει από το απόγευμα να συγκεντρώνονται και μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο προχώρησαν και σε «πορεία» με κατσαρόλες.

Στο Σύνταγμα υπάρχει διαρκής γενική συνέλευση, η οποία λαμβάνει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Την Τετάρτη, στη συνέλευση απευθύνθηκε και ομιλητής από τη Βαρκελώνη, μέλος της ισπανικής αποστολής για το «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν απευθύνει επίσης κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής.

Την Τρίτη, η προσεύλευση του κόσμου στο Σύνταγμα ήταν πρωτοφανής ενώ χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις ομιλίες του Μ.Θεοδωράκη και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: