Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το όλον ΠΑΣΟΚ περιμένει τον Γιώργο στη γωνία

newpost.gr

Το όλον ΠΑΣΟΚ περιμένει τον Γιώργο στη γωνία
Το 2004 τους έβγαλε. Το 2006 τους έβαλε. Το 2007 πήρε μαζί του τους μισούς. Το 2009 έθεσε εκτός μάχης τον προκάτοχό του. Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου, τους κορυφαίους, τον Κ. Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ. Ο επικείμενος ανασχηματισμός θα είναι ένα ακόμη επεισόδιο στη σχέση τους, με φόντο αυτή τη φορά μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα. Όλο το ΠΑΣΟΚ περιμένει τον πρόεδρό του στη γωνία.


Ο Ευ. Βενιζέλος, απ’ όταν το 2008 έκανε πίσω στον όμιλο πιστεύοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο, ποντάρει τώρα στον… τρίτο. Μπήκε στην κυβέρνηση, έγραψε το μνημόνιο και περιορίζεται σε αψιμαχίες με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Μια φορά τα έβαλε με τον μεγάλο Γιώργο και αναδιπλώθηκε. Στο παρασκήνιο, όμως, έχει αρχίσει να ετοιμάζεται. Την ώρα της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του, πριν από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απ’ όπου έλειπαν όλοι οι κορυφαίοι, έλεγε σε συνομιλητές του πως «κρατήστε τα ονόματα των κηπουρών, θα χρειαστούν για το… στρατοδικείο»!

Ο Κ. Σκανδαλίδης δεν έχει πλέον ηγετικές φιλοδοξίες, αλλά η στάση του δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και όταν λέμε στάση εννοούμε η… παραμονή του στο ΠΑΣΟΚ. Αν ο Γ. Παπανδρέου δώσει εντολή στους κηπουρούς του να κλαδέψουν τα γερασμένα κλαδιά, τότε…

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η Α. Διαμαντοπούλου είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους αφήνουν αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Ο πρώτος πως πήρε μισό υπουργείο και η δεύτερη ότι δεν την αφήνουν να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που θέλει. Αφήστε που και οι δύο θα ήθελαν να είναι στη θέση του Γ. Παπακωνσταντίνου…

Ο Θ. Πάγκαλος είναι ήσυχος όσο είναι μέσα. Άμα βγει, μπορεί να… πάρει κι άλλους μαζί του!

Ο Α. Λοβέρδος είναι η νέα είσοδος στην ομάδα των κορυφαίων. Με τον αέρα του επιτυχημένου υπουργού δε διστάζει να κάνει και… υποδείξεις στον πρωθυπουργό! Και στους υπόλοιπους κορυφαίους, βεβαίως, λέγοντάς τους πως αν διαφωνούν πρέπει να παραιτηθούν.

Ο Γ. Φλωρίδης συμπεριφέρεται ως εν δυνάμει κορυφαίος. Προσπαθεί να κρατήσει το εκτός κάδρου εκσυγχρονιστικό στοιχείο, αλλά με τις παρεμβάσεις του προκαλεί ακόμη και ομοϊδεάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: