Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Πράσινες» βολές κατά ΥΠΟΙΚ για τη στελέχωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

«Απαράδεκτη διαδικασία επιλογής»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Έμμεσες βολές με αποδέκτη το υπουργείο Οικονομικών και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης και Γ. Φλωρίδης στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση που κατατέθηκε σχετικά με την στελέχωση της τριμελούς επιστημονικής επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο θα συσταθεί, για να παρακολουθεί την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και την πορεία των δημοσίων εσόδων και εξόδων.

Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι κκ. Ανδρουλάκης και Φλωρίδης, ζήτησαν και κατάφεραν να αναβληθεί η διαδικασία έγκρισης κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία επιλογής που πάσχει βαριά», αφού, όπως υποστήριξαν, τα συγκεκριμένα τρία στελέχη επελέγησαν από την επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού και όχι από τα μέλη της Επιτροπής Απολογισμού Ισολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας της.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Ανδρουλάκης δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική τονίζοντας την αναγκαιότητα η επίμαχη επιτροπή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής «να είναι ανεξάρτητη και όχι παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών».

Όπως είπε, «δεν είναι διαδικασία αυτή, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό το πράγμα με τη λογική της επιστημονικής επάρκειας, έχουμε τρελαθεί από ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια, οι οποίοι μας οδήγησαν στην καταστροφή».

Και πρόσθεσε: «Αν τους ανθρώπους αυτούς τους παίρνει το υπουργείο Οικονομικών και λένε πάντα την 'παπαγαλία' τους, δεν μας προσφέρουν τίποτα.

Αντιστοίχως ο κ. Φλωρίδης σημείωσε: «Εξελίσσονται πράγματα στον τρέχοντα προϋπολογισμό, τα οποία πιστοποιούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και εκεί θα θέλαμε αυτό που εμείς από μόνοι μας προσπαθούμε να πιστοποιήσουμε, να μπορούσε να μάς το πιστοποιήσει με έναν έγκυρο τρόπο η αντίστοιχη επιτροπή. Με στενοχωρεί ιδιαίτερα ότι αυτή τη στιγμή δεν θα έχουμε την επιστημονική τεκμηρίωση της εξαιρετικά κακής εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2011. Προφανώς επίκειται κατάθεση στην πραγματικότητα συμπληρωματικού προϋπολογισμού. όσον αφορά τα λεγόμενα πρόσθετα μέτρα για το 2011».

Επικριτικοί, εξάλλου, εμφανίστηκαν και οι βουλευτές Κ. Γείτονας και Αν. Μακρυπίδης σχετικά με την διαδικασία που επελέγη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: