Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Λάβρος Καστανίδης κατά πολιτικής Παπακωνσταντίνου

Υποσχέθηκε “ενδιαφέρουσα συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου”


http://img.protothema.gr/843D9847570E8BD0DEFC3C7F1E09CA55.jpg
Επίθεση στην ακολουθούμενη μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο κ. Καστανίδης είπε πως δεν χρειάζεται περισσότεροι φόροι, ενώ τάχθηκε μιας ήπιας μορφής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. «Δεν θα μπορούσε να σταθεί μια πολιτική που στέλνει όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο 23% του ΦΠΑ», επεσήμανε μεταξύ των άλλων και πρότεινε αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που φημολογείται ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο είπε πως «η φορολογική και η εισοδηματική πολιτική δεν θα πρέπει να οδηγεί ξανά σε μία πίεση των εισοδημάτων των μεσαίων και των χαμηλών τάξεων», συμπλήρωσε, επίσης, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα ρευστού την πρώτη περίοδο της κυβέρνηση με την έννοια της απόδοσης καρπών άμεσα και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Πρότεινε, δε, στη συνέχεια «να συζητηθεί μια νέα φορολογική πολιτική» και στράφηκε, χωρίς να τους κατονομάσει, κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της επιτρόπου κας Μαρίας Δαμανάκη που με πρόσφατες δηλώσεις του κινδυνολογούσαν σπέρνοντας τον πανικό στις αγορές: «Δηλώσεις που μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο κρίσης δεν βοηθούν», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος σε περίπτωση δε που δεν εισακουστεί η φωνή του και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν συμπεριλάβει τις απόψεις του στο Μεσοπρόθεσμο υποσχέθηκε με νόημα μια «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: