Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, επαναλαμβάνει ο Χρ.Παπουτσής

Παρέμβαση από την Κέρκυρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Κέρκυρα
«Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης» είπε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι στη χώρα θα μείνουν μόνο οι νόμιμοι. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Παπουτσής κάλεσε την ΕΕ να βοηθήσει και όχι να τιμωρήσει τις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα.

«Στη Ελλάδα , θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος.

» Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι» τόνισε.

Ο κ. Παπουτσής επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει τη Συνθήκη Σένγκεν.

Στην ομιλία του, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη. επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ», στην κατεύθυνση της προσωρινής αναστολής των μεταφορών μετά από αίτηση του επιβαρυμένου κράτους-μέλους και της κατάργησης ή κατ΄ ελάχιστον της τροποποίησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής διεξάγονται τι διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη στην Κέρκυρα.

Η ατζέντα των θεμάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων στα νότια παράλια της Ευρώπης, την αναχαίτιση και διάσωση στη θάλασσα αιτούντων άσυλο, προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών της υποεπιτροπής θα συζητηθεί το θέμα της εικόνας των μεταναστών, όπως αυτή προβάλλεται στις προεκλογικές εκστρατείες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: