Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τη νέα περαίωση

«Εικόνα διάλυσης των μηχανισμών»

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η νέα περαίωση, αλλά και γενικότερα οι αλλαγές που επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΚΚΕ μιλά για μέτρα που συμβάλλουν στην εξόντωση των μικρομεσαίων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι συναγωνίζονται για το ποιος προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν εξάγει νόμιμα αμύθητα κεφάλαια στο εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως η ρύθμιση για νέα περαίωση «αποτελειώνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής». Συμπληρώνει πως «οι συνεπείς φορολογούμενοι για άλλη μια φορά θα αισθανθούν κορόιδα, ενώ οι κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες θα επιβραβευτούν, καθαρίζοντας με λίγα». «Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο» συμπληρώνει «παραμένει στο απυρόβλητο».

«Την εικόνα της πλήρους διάλυσης και απαξίωσης των κρατικών μηχανισμών και του δημόσιου τομέα, στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, συμπληρώνει η ιδιωτικοποίηση των εφοριών μέσω της ανάθεσης του έργου τους σε ιδιώτες» καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

«Μιας περαιώσεως πόσες άραγε έπονται;» διερωτάται η Δημοκρατική Αριστερά και συμπληρώνει πως η κυβέρνηση οδηγείται σε κινήσεις πανικού μετά την υστέρηση εσόδων κατά 3,4 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2011.

«Πριν τελειώσει η τελευταία περαίωση, που θα ήταν όντως η τελευταία σύμφωνα με τις απόλυτες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, εξήγγειλαν τη νέα τελευταία περαίωση» συμπληρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. «Άραγε τα κυβερνητικά επιτελεία τα απασχολεί καθόλου η εικόνα του φορολογικού μηχανισμού προς τους συνεπείς φορολογούμενους;» διερωτάται.

«Η κυβέρνηση με την επαναφορά και τη διεύρυνση της περαίωσης 'βγάζει δίσκο' αντί να δουλέψει, για να αποκτήσει η χώρα αποτελεσματικό μηχανισμό είσπραξης εσόδων» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Δεν πρόκειται να μαζευτούν έσοδα με αναδρομικές και άδικες φοροεπιδρομές» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: